boomlinksc
boomrechtsb

FOOD

Wist je dat de eerste ‘foodtruck’ al ruim 330 jaar oud is en dat dit fenomeen oorspronkelijk uit Amerika komt?

In 1961 ontstonden de zogenoemde ‘Push Carts’; simpele, houten wagentjes waar alleen eten verkocht werd, zoals pasteitjes en sandwiches. Vooral jonge postbezorgers en constructiewerkers kwamen tijdens hun werk hier iets te snacken halen. Puur omdat het een snelle en goedkope manier was.

De ‘Chuck Wagons’ maakten hun opkomst in 1866 in Texas. Chuck betekende eten en is ontstaan uit een studebaker wagon; een houten bak met vier grote wielen. Hier werden lades en kasten ingezet en een scharnierdeksel waarop gekookt kon worden. Veehouders maakten hier gebruik van omdat zij maandenlang met hun vee reisden op onbewoonde plekken. De primitieve foodtruck werd geboren!

Zes jaar later maakte de ‘lunchwagon’ zijn debuut. Walter Scott sneed een raam uit de wagen, zodat dit een doorgeefluik werd voor koffie, sandwiches en taartjes. Het duurde niet lang voor er nieuwe modellen op de markt kwamen voorzien van koelkasten, fornuizen en gootstenen. De vraag groeide en groeide..

De rest is geschiedenis....

Een grote diversiteit aan mobiele trucks zorgt met liefde weer voor de lekkerste gerechten vanuit de origineelste keukentjes op wielen. Op TREK heb je de keuze tussen ongeveer 35 verschillende foodtrucks. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten. Van sushi tot Surinaams van vega(n) tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd.

Scroll naar boven